Wanita digilis komuter di Taman Wahyu, Sentul

By
Advertisement


pic05017
Kuala Lumpur  -  Seorang wanita berusia 50-an maut dalam keadaan mengerikan selepas digilis komuter Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) ketika menyeberangi landasan kereta api di Taman Wahyu, Sentul, di sini, pagi semalam.
Dalam kejadian kira-kira jam 5 pagi itu, mangsa diseret komuter berkenaan kira-kira 50 meter dari lokasi kejadian sebelum ia disedari pemandu komuter terbabit bahawa ia terlanggar sesuatu.
Ketua Polis Daerah Sentul Asisten Komisioner Zakaria Pagan berkata, pihaknya menerima maklumat daripada pihak KTMB mengenai insiden itu sebelum bergegas ke lokasi kejadian.
“Mangsa adalah seorang wanita dipercayai warga tempatan.
“Ketika kejadian, mangsa dipercayai sedang menyeberangi landasan di Kilometer 5.25 di kawasan jejambat berhampiran Taman Wahyu.
“Sebuah komuter dari arah Kuala Lumpur ke Rawang melanggar mangsa,” katanya ketika dihubungi, semalam.
Menurutnya, mangsa kemudian diseret sejauh kira-kira 50 meter dari lokasi kejadian oleh komuter berkenaan.
Zakaria berkata, pemeriksaan mendapati mayat mangsa dalam keadaan mengerikan dan pemeriksaan lanjut tidak menemui sebarang dokumen peribadi milik mangsa.
Beliau berkata, mayat mangsa dihantar ke Hospital Selayang (HS), di sini, untuk bedah siasat.
Katanya, mana-mana individu yang kehilangan ahli keluarga dan mempunyai maklumat mengenai kejadian itu supaya tampil membantu siasatan.  – hmetro
ps: gambar sekadar hiasan



✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye... sesiapa yg nak bertukar-tukar LINK blog sgt dialu-alukan ... dan terima kasih kerana membaca ~*✿

2 comments:

The Seven Thing said...

x nampak mcm sentul pun...malah bukan malaysia pun

Aiyang disayang said...

gambar sekadar hiasan - ada tulis bwh n3

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.