Naturactor original vs tiruan

By
Advertisement
Al kisah ....
petang tadi aku jumpa seorang kakak ni, dia ada pesan naturactor tapi melalui seorang kakak@jiran lain yang dah beli melalui aku
# - kak, akak jadi ke nak naturactor?
* - tak jadi la.... ko punya tu tak ori
# - ehh... ye ke kak... mana tau ori ke tidak?
* - sebab ko punya tak ada tulisan kat atas penutup!

cissss..... ni yang aku marah niii
selama ni bila aku tanya kat penjual tu dia kata ni produk ori
aku pun beli laa dan tepek kat muka
pastu bila jiran-jiran tanya ehhh ko pakai apa nii..... cantik laaaa..... maka aku dengan senang hatinya (perasan cantik wakaka)  memberitahu dan siap tolong belikan lagi produk ni. Lagi pula aku telah diyakinkan yang ke' ori 'an produk ni berdasarkan kepada.... tengok bawah nih
foto pinjam kat sini
yeee..... tengok berdasarkan sticker kat bawah bekas tu! Sama....Original sticker okey.....!!!!

Sebab kakak tu kata dia punya ada tulisan kat atas jadi malam ni aku menggoogle yg ada tulisan pulak.

Lalu aku jumpa yang di bawah....



ada 2 tulisan yang berbeza satu tulisan china dan satu lagi tulisan rumi.
abis laaaa..... bila aku belek aku punya yang tulisan china
cisssss..... (yang kedua kalinya)
maknanya tak ori ka aku punya nih... ???

waaaa...... benciiii..... tipah tertipuuuu!!!!
Tapi
tapi
tapi
mengikut blog ini......
yang keluaran dari China ni pun ori jugak sebenarnya......
tak caya?
Baca SINI
Cuma
cuma
cuma
ada perbezaan antara ori china dan ori jepun
pertama harga
naturactor dari china  murah sikit berbanding jepun
boleh dapat dalam harga RM 35 (harga aku beli) dan yang dari jepun kabaunya mahal lagi....
dan lagi produk dari jepun  lebih dari segi.....
baca SINI
Dan
dan
dan
kalau nak tau yang tak original @ macam haremmm tu macam mana 
sila perhatikan baik-baik 
jeng
jeng
jeng

jadinya..... bermula malam ini baru aku faham dan mengerti apa perbezaan naturactor ni.
kiranya aku punya ni ori la jugak tapi dari China...huhuhu....
mujurlah tak de pape jadi kat muka ai ni.....

terima kasih laaaa pada blog kat atas tu sebab dah bagi pencerahan kat aku di tengah malam ni....
tak pe lah nnt dah abis made in china tu aku beli made in japan pulak lah ye...
kumpul duit dari sekarang
waarrghhh..... nak tido dah... selamat malam semua. (1.01 am)











✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye... sesiapa yg nak bertukar-tukar LINK blog sgt dialu-alukan ... dan terima kasih kerana membaca ~*✿

0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.