Anak Derhaka Tumbuk Kepala Ibu Dapat Balasan

By
Advertisement

Perlakuan derhaka seorang anak mengugut dan membelasah wanita yang melahirkannya, mendapat balasan apabila dia dihukum penjara 24 bulan oleh Mahkamah Majistret di sini, semalam.

Anak derhaka dipenjara

Dalam kejadian jam 12.30 pagi itu, tertuduh sebelum itu meminta wang daripada ibunya untuk membeli dadah tetapi permintaan itu tidak dipenuhi lalu dia mengamuk dengan menyepak belakang serta menumbuk kepala wanita itu.

Ketika itu juga, dia turut menggunakan sebilah pisau mengugut hendak mencederakan Che Saniyah. Susulan kejadian itu, Che Saniyah membuat laporan polis yang membawa kepada penahanan tertuduh, hari sama.


Sumber 



✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye... sesiapa yg nak bertukar-tukar LINK blog sgt dialu-alukan ... dan terima kasih kerana membaca ~*✿

3 comments:

Ratu Hatiku said...

Memang kurang ajar pya anak.. X kenang budi.. Nie mst kes hisap dadah nie sanggup buat mcm tu..

UniMeOw said...

astaghfirullah...cian mak dia..

smoga dia insaf..

✿ pink velvet ✿ said...

itu baru hukum kat dunia, kat akhirat kang cemanelah.. pdn muke!

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.