Google+ Followers

Search This Blog

Loading...

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

PROMOSI OKTOBER KLIK GAMBAR

Saturday, 5 January 2013

Jika anda membenci SYIAH/IRAN sebarkan kejahatan-kejahatan mereka dan tunjukkan pada DUNIASekali lagi SYIAH melakukan KEKEJAMAN!

Setiap pagi mereka ingin menunjukkan kepada kita betapa kejamnya mereka!

(Al-Muliha) adalah desa kecil, dengan hanya (1) stesyen petrol. Syiah telah memotong kemasukan petrol ke desa ini lebih dari satu bulan, kemarin mereka membenarkan sejumlah kecil lori pengangkut minyak untuk masuk ke stesyen petrol ini.

Dan ketika para pembeli berkumpul untuk membeli petrol, rejim Syiah mengebom mereka hinggakan mereka dapat membunuh hampir sejumlah besar penduduk desa ini.

Pernahkah anda semua melihat kebencian kaum Sunni sama seperti kebencian orang-orang Syiah?

Perkara yang membuatkan kami sangat sedih bukanlah kerana terbakarnya kereta-kereta, tetapi yang terbakar, yang terluka dan yang kehilangan tangan atau anggota tubuhnya itu adalah saudara-saudara kami.

Dan yang membuat kami paling-paling sedih adalah,

"Mengapa masih terdapat ummat Islam selepas melihat semua ini masih menganggap SYIAH/IRAN adalah SAUDARA!"

Jika anda membeci SYIAH/IRAN sebarkan kejahatan-kejahatan mereka dan tunjukkan pada DUNIA, jihad kecil yang mampu anda lakukan adalah menyebarkan kebenaran yang sedang berlaku disana.

-syriacare-✿*~ LIKE untuk SHARE di Fb anda ~*✿

2 comments:

  1. cmne diorg sanggup jadi kejam sampai mcmtu ye???

    ReplyDelete
  2. Syiah Nusyriah di Syria...syiah Iran serta syiah di Iraq sangat membenci goongan Islam sunni...Semoga perjuangan rakyat Sunni Syria dan muhajidin Nusrah al jabrah memperolehi kemenangan dan keredaan disisi Allah...

    ReplyDelete

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

Daripada Mu'awiyah r.a.,katanya: Rasulullah SAW bersabda: "Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan." (Hadis Riwayat Muttafaq 'alaih)
~Wahai orang-orang yang beriman, hendaklah kamu semua sentiasa menjadi orang-orang yang menegakkan keadilan kerana Allah, lagi menerangkan kebenaran; dan jangan sekali-kali kebencian kamu terhadap sesuatu kaum itu mendorong kamu kepada tidak melakukan keadilan. Hendaklah kamu berlaku adil (kepada sesiapa jua) kerana sikap adil itu lebih hampir kepada taqwa. Dan bertaqwalah kepada Allah, sesungguhnya Allah Maha Mengetahui dengan mendalam akan apa yang kamu lakukan… (Al-Maaidah 5:8)
''Aku Mencintai Orang Yang Soleh, Walaupun Aku Bukan Daripada Kalangan Mereka, Aku Membenci Orang Yang Melakukan Maksiat, Sekalipun Aku Pernah Melakukannya.''

(Imam As Syafie)
”... maka bertawakal lah kepada ALLAH, sesungguhnya ALLAH mengasihi orang yang bertawakal kepadaNya. Jika ALLAH menolong kamu, maka tiada seseorang pun yang boleh menghalang kamu, dan jika ia mengecewakan kamu, maka siapakah yang dapat menolong kamu sesudah ALLAH (menetapkan demikian) ? dan ingatlah kepada ALLAH jualah hendaknya orang yang beriman itu berserah diri...” (Ali Imran : 159-160)
"Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yg terbaik dlm kalangan kamu. Bukan juga yg paling soleh dlm kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah org yg memberi peringatan" (Imam Hasan Al-Basri)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..

tanpa mereka siapalah saya....:))

dr 11 /03/2011