Drama Sahara di Astro Mendapat Kecaman Dari Orang Ramai

By
Advertisement

Bikin panassss...... Berniqab tapi pegang tangan? Drama ini telah mendapat kecaman dari ramai yang beragama Islam tentunya. Pengarah, penerbit dan pelakon tak buat kajian dahulu ke.....? Jangan lah menjual agama untuk mengaut keuntungan. Jangan memperlekehkan kesucian Islam. 
drama sahara

Menerusi Facebook Zaharuddin.net, Ustaz Zaharuddin turut sama mengecam tindakan pengarah drama ini yang mempamerkan imej wanita berhijab dengan gambaran yang salah. Kata beliau:-
Drama ini patut diKRITIK dan dihentikan siarannya kerana merosakkan imej wanita berhijab. Wanita berhijab TIDAKLAH sedemikian murah untuk berdating, berpegangan tangan, berpelukan dengan lelaki bukan mahram. Kalau kita marah-marah non muslim menghina dan memberi gambaran salah terhadap kalimah Allah dan Nabi serta ajaran Islam, kini ia dilakukan oleh manusia yang beragama Islam sendiri.
Video promo drama Sahara untuk tatapan anda di bawah:-





✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye... sesiapa yg nak bertukar-tukar LINK blog sgt dialu-alukan ... dan terima kasih kerana membaca ~*✿

4 comments:

Lynn si pipi merah said...

salam..mohon sahabat2 disini pakat report ko Facebook supaya pages https://www.facebook.com/pages/Anti-Ustaz-Azhar-Idrus/496409523735278

ditutup dan dibanned segera!!!! pages golongan munafik...pembenci ahli ulamak..

my recent post- Hentikan Penyiaran Drama Sahara!!

http://ohgadisitu.blogspot.com/2013/01/komen-ustaz-azhar-idrus-tentang-drama.html

syukran :)

srz_alselambauie said...

drama yg bodoh lebih dr juara lembu bodoh yg telah menjuarai pertandingan lembu-lembu bodoh sedunia

mohamad adel said...

Drama yg menghina Islam..siapa bikin ini drama? Melayu bahalol

The Seven Thing said...

klu menteri penerangan maha bodoh..apa yg kita harapkan dr pembuat filem malaysia?

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.