Farid Kamil berdepan hukuman penjara 2 tahun.... apa kes???

By
Advertisement


Baca di SINI. 
Oh.... tak boleh sembarangan pakai rupanya. Tapi jika anda menyusuri jalan menuju kem Sungai Besi ada banyak kedai jahit uniform polis (tentera tak tau la pulak, sekali la kot) yg dikendalikan oleh bangla2..... jangan main2, bangla hokeyyy..... Dorang ni pacak kedai haram je.... tepi jalan. 
Kalau nak  tangkap tikus besar2 datanglah kat Desa Tasik, sepanjang jalan menuju ke kem tu memang banyak sungguh binatang ni, gebu2 belaka. 
Kat sini tanah sepanjang jalan tu adalah umpama lombong bijih. Laluan pejalan kaki yang di bina khas untuk berjalan kaki dah tak kelihatan.... semua dah jadi gerai haram. Ada pulak tu tuan tanah kedaungnya! Tuan tanah ni dia mcm dapat lesen besar untuk menyimen dan membina kedai2 atau gerai. Paling untung yang dapat tapak berniaga berhampiran bus stop..... lagi cantik la tapak dia. Ayat aku mcm dengki aje kan. Yang berniaga pulak bukan rakyat tempatan je... pelbagai negara! Pakistan ada, Bangladesh ada, Mnyanmar ada, Indonesia tak payah cakap la....... 
Dari segi mudah untuk mendapatkan makanan tu yesss..... cakap je nak makan apa tepi jalan tu..... semua ada! Yang dapat plak JJCM pun ada. Tapiiiii..... kalau tengok rupa, pemandangan sekitar amatlah menyakitkan mata..... serupa negara mundur je aku tengok... buruk, tak teratur, bersepah, tikus gemok2 berlari2 riang youuuu..... 

jangan sampai ada yang mati sebab kencing tikus sudaaaaa...... 





✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye... ~*✿

1 comments:

antahberantah said...

Sertakan foto keadaan tempat rakyat asing tu berniaga.

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.