Umat Islam mesti boikot MCD walau diberi percuma!

By
Advertisement
Lain orang lain pendapat. Bagi sesetengah orang pehal pulal nak boikot dah lah sah2 free..... ok sukahati tapi bagi aku rasanya memang tak tertelan anak tekak, bila membayangkan apa yang aku makan ni seolah-olah meraikan kejayaan puak yahudi laknat melancarkan serangan dan membunuh saudara2ku di Palestin.

Lihat gambar2 serangan terbaru di Gaza


 sedihkan..... 





Seorang pegawai perubatan berdiri berhampiran jasad kanak-kanak yang meninggal dunia selepas serangan udara Israel ke atas Gaza November 14, 2012. Israel membunuh komander ketenteraan kumpulan Hamas dalam serangan peluru berpandu ke atas Semenanjung Gaza pada hari Rabu dan melancarkan serangan udara di seluruh kawasan berhampiran. Hamas berkata, Ahmed Al-Jaabari, pemimpin sayap organisasi, Izzuddin Al-Qassam, meninggal dunia bersama-sama seorang teman apabila kereta mereka telah dibom oleh peluru berpandu Israel. Dalam serangan tersebut, sembilan orang terbunuh. Gambar oleh Ashraf Amra.

Petikan: Activists around the world for Palestine

IKRAM Mesir 2012.

Photo: Doa untuk Gaza. 

Aktiviti satu minit. Berhenti seketika menghadap FB. Segera menghadap kiblat. Titipkan doa untuk keselamatan penduduk Gaza dan kehancuran Zionist. Sekian, terima kasih.

Seorang pegawai perubatan berdiri berhampiran jasad kanak-kanak yang meninggal dunia selepas serangan udara Israel ke atas Gaza November 14, 2012. Israel membunuh komander ketenteraan kumpulan Hamas dalam serangan peluru berpandu ke atas Semenanjung Gaza pada hari Rabu dan melancarkan serangan udara di seluruh kawasan berhampiran. Hamas berkata, Ahmed Al-Jaabari, pemimpin sayap organisasi, Izzuddin Al-Qassam, meninggal dunia bersama-sama seorang teman apabila kereta mereka telah dibom  oleh peluru berpandu Israel. Dalam serangan tersebut, sembilan orang terbunuh. Gambar oleh Ashraf Amra.

Petikan: Activists around the world for Palestine

IKRAM Mesir 2012.


Sooooo..........Tak mati pun tak makan burger ni......
jom boikot produk yahudi!


McDonald Akan Beri 200,000 Burger Secara Percuma Isnin Ini


PETALING JAYA: McDonald Malaysia akan memberikan 200,000 buger 'Egg McMufin'secara percuma Isnin ini.
Dikenali sebaga 'McDonald Breakfast Day',semua cawangannya seluruh negara akan memberikan burger 'Egg McMufin' secara percuma kepada 1,000 pelanggan pertamanya.
Hanya satu 'Egg McMufin' bagi setiap pelanggan yang datang sendiri ke cawangan, bawa pulang mahupun pembelian secara penghantaran ke rumah. mstar






✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye... ~*✿

0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.