Saksikan Sultan kacak kesayangan rakyat menyembelih lembu qurban

By
Advertisement
eheee..... tajuk kelasss....
ampun tuanku..... 
jom la tengok-tengok gambar kat bawah....
mood raya lagi ni.... ohhh lupa SALAM AIDIL ADHA semua....






siap sedia dengan parang

KDYMM Sultan Muhammad V dan YTM Tengku Mahkota Kelantan berangkat mencemar Duli ke Majlis Qurban Aiduladha 1433H/2012M bersamaan dengan 11 Zulhijjah di Padang Kompleks Islam Jubli Perak Sultan Ismail Petra,Panji,Kota Bharu.Turut hadir sama pada majlis ini YAB. Tuan Guru Menteri Besar Kelantan,YB. Dato' Nassuruddin Hj Daud Speaker Undangan Negeri Kelantan,YB. Hj Che Abdullah bin Mat Nawi Exco Pertanian serta pembesar-pembesar Negeri Kelantan.KDYMM Sultan Muhammad V menyembelih sendiri 2 ekor lembu Qurban.







✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye... ~*✿

2 comments:

Manan Qayyim said...

Daulat tuanku... Ini baru contoh ketua agama yang terbaik di Malaysia sekarang....

My recent post : #8 Idea Menulis Blog

umno_baru said...

macho tu

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.