yaaayyyy...... gula naik harga!!!

By
Advertisement


esok tu maknanya hari ini.

terima kasih kerajaan kerana prihatin masalah rakyat
terima kasih yang tak terhingga sebab ambil berat kesihatan rakyat jelata
yaaayyyyy
lepas ni suami-suami boleh senyum lebar sebab belanja dapur dapat dikurangkan 
suri rumah pula boleh la menabung untuk membeli gelang emas
yaaaayyyy
mamakkkk....teh tarik kurang manis satuuuuu......

bila gula naik harga maknanya barang2 makanan yang guna gula pun bakal naik harga ini sgt menjimatkan perbelanjaan.....
kalau dulu teh ais kat warung paling dekat kat rumah ni sehinggit lapan puluh sen sebungkus tapi lepas raya naik harga kepada dua hinggit lepas belanjawan ni berapa la agak-agaknya ekkk.....
teh ais kan pakai susu pekat manis
susu pekat manis pulak kan pakai gula
nampaknya kena la aku bancuh sendiri je teh ais kat rumah ekekeke
tapiiiii
tang rasa tu nnt ada sikit kurengggg huuuhuuu
benciiiikkkk!!!





✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye... ~*✿

3 comments:

Nur Fauzi Bassar said...

welcome to Malaysia...

Shalehudin said...

Tapi senyum tetap kena bagi manis... hehe...

Zyra1121 said...

tumpang yeyyy sama.. haha :)

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.