Ini adalah entri 'KHAS' untuk blog HH

By
Advertisement


First time ni tau buat entri untuk mengampu blog orang lain.... lagi-lagi blog yang popular macam HH.
Tapi cuba-cubalah...mana tau ada bakat membodek.... untung-untung dapat tersenarai dalam bloglist beliau....hehe.

Sebenarnya blog Aiyang Disayang dah lama (tak ingat berapa lama) masukkan blog beliau dalam list sebabnya suka baca dengan entri beliau yang ringkas tapi memberi inspirasi. Baru-baru ni beliau ada datang blog ni dan jadi follower.....fuhhh....kembang kempis idung jap (tapi dalam hati maluuuuu) huhu....

Antara tulisan beliau yang sangat terkesan dihati ialah:

jangan letak gambar yang menaikkan syahwat

sentap jap! sebab masa tu tengah guna gambar gedik nih.....


pastu terus tukau.... manalah tau ada yang bengong2 tu tengok gambar mcm ni pun boleh teransang kan.... tak pasal2 tambah dosa.... dah lah banyak dosa... jd mana yang boleh dikurang-kurangkan tu eloklah dibuang.

Kemudian yang agak terkini ialah pesanan beliau supaya blogger berhati-hati kerana mungkin blog anda di intai atau oleh pihak-pihak tertentu. (maaf tak jumpa link...sbb banyak sgtlah entri beliau selepas tu)

Bila baca nt3 tu rasa kecut sampai ke usus2 perut.... ye lah... orang berblog... kita pun nak berblog... orang boleh bayar saman kalau kena saman ... yang aku nihhhh? Insaf japppp......

Itu jelah karangan ringkas pagi ni.... harap-harap lepas baca n3 ni sudilah tuan blog tu masukkan Aiyang Disayang dlm senarai bloglist beliau.... tapi kalau tak layak pun tak pe.... aiyang tak kesahhhhh..... ekekekeke....

sekian...... terima kasih kerana sudi membaca.

ps: ehh... korang pun kalau nak join segmen beliau masih boleh lagi tuuu.... mana tau untung nasib tersenarai.... untung batu buang je la.... hikhikhik







✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye... ~*✿

3 comments:

McNa said...

dari segmen yang sama
sambil2 tu
jom join JOM SINGGAH GIVEAWAY
http://www.jomsinggah.com/2012/09/4th-jom-singgah-anniversary-giveaway.html

Mohd Lokman Bin Ramli said...

Assalamualaikum dan salam sejahtera.. datang dari segmen yang sama.. Maaf sebab lambat buat sesi berkenalan.. ^_^. saya Owner blog INFINITY. salam perkenalan

http://lokmanramli.blogspot.com/2012/09/bloglist-hasrulhassancom-200-blog.html

Mia Liana said...

datang sini dari segmen yang sama...

http://www.mialiana.com/2012/09/bloglist-hasrulhassancom-200-blog.html

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.