video - Kanak-kanak 3 tahun digilis beberapa kali... kasihannya!

By
Advertisement


Sila lihat video di bawah dahulu.
Apa perasaan anda bila melihat kejadian tersebut?
Marahkan....
Pemandu tu dah rasa terlanggar sesuatu dan berhenti tapi dia tak periksa apa kat bawah tayar sebenarnya dan  dia terus undur kereta
kemudian dia maju semula kehadapan dan gilis lagi kanak-kanak tu.
selepas itu barulah dia berhenti dan turun untuk melihat tanpa tarik brek kereta
menyebabkan kereta tu undur semula dan gilis lagi kanak-kanak tersebut.
Eiiii..... geramnyaaa.... bodohnyaaaa!
pastu tengok senario sekeliling....
orang yang melihat kejadian tu macam takut nak datang dekat 
apatah lagi nak membantu.
Kejadian ni berlaku di China.
China lagiiii.....
hurmmmm



Fatal accident captured on surveillance camera in China. The driver of a BMW X6 backs up and runs over a 3 year old boy standing behind the car. The boy died at the scene.

**LiveLeak Notice**

We have seen a lot of media regarding what happens when you fail to observe your surroundings when operating a motor vehicle. As horrific as this video is we believe it makes the point far more powerfully than any strongly worded warning.

http://www.liveleak.com/view?i=e24_1285174268


✿*~ kalau nak SHARE , sila tekan LIKE ye... ~*✿

0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.