SEDIHNYA LIHAT WAJAH IBU AYAH TAHANAN ISA NI

By
Advertisement




terharunya hati bila lihat wajah tua ini

Mereka ibu dan ayah salah seorang tahanan ISA, saudara Fazullah berusia 28thn. Fazullah bersama tahanan yang lain berjumlah 45 orang masih lagi ditahan di Kem Kamunting Perak di bawah ISA meskipun PM kesayangan telah mengumumkan pemansuhan ISA. Diseksa, didera, diliwat... itulah yang terpaksa mereka hadapi kerana yang berkuasa berasa diri Raja yang sesuka hati buat apa saja untuk kepuasan. 45 orang ini sedang mogok lapar sejak 10 hari yang lalu. Anda peduli?

Dibawah gambar2 sekitar KEMPEN BEBASKAN TAHANAN ISA (45) 2012







✿*~ kalau suka N3 jangan lupa tekan 'like' ye ...terima kasih ~*✿

3 comments:

Manan Qayyim said...

betul ke ni...
mcm tak percaye je.... betul2 belaku kat malaysia ke?

My recent post : Tips Menjadi Manusia Serba Boleh

Anonymous said...

Bro Manan Qayyim....
Cuba-cubalah keluar dari bawah tempurong tu dan risek-risek apa yang berlaku di bawah umno be end....
Bukankah MALAYSIA BOLEH !!!!

Anonymous said...

Bro Manan Qayyim.
Dah dekat pilihanraya,biasa la.
Senggih ceria je makhluk2 kat dalam gambar bwh tu. =D

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.