Sapa nak muka muka licin dan cerah berseri raya ni sila la baca.......

By
Advertisement




assalam semua

wahhh.... gediknya tajuk n3 kali nih hikhikhik
kaum lelaki yang selalu jengah sini jangan boring yeeee......

ok, first nak perkenalkan sabun nih.... ai dah try... ada la lebih kurang sebulan.
memang sangat puas hati
kulit jadi bersih, lembut dan cerah
sampaikan kutil kat jari yang degil pun hilang licin....hehe
tapi tak leh la nak upload gambau kat sini...sebab ai ni pemalu.... ahaksss
harganya pun murah je... seketul tu RM35


White Perfect Glutakojic Vit C Soap


SABUN GLUTA KOJIC


Kandungan:



A. Glutathione

Menolong memudar dan menghilangkan masalah kulit seperti pigmentasi, jerawat, parut jerawat, age spots dan freckles.


B. Kojic Acid

kojic acid lebih efektif daripada agen pemutihan yang lain seperti hidroquinon yang berbahaya. Kojic acid selamat dan tidak mendatangkan efek yg berbahaya seperti hidroquinon tu. Ia adalah natural ekstrak yang mencerahkan cela-cela dan parut.


Penggunaan yang berterusan akan membuatkan kulit lebih cerah, muda, glowing dan kulit sekata tanpa apa-apa masalah kulit dari sehari ke hari. Formula unik ini akan membuatkan kulit kelihatan lebit cepat cerah, jerawat parut dan cela2 dimuka dapat dihilangkan.


Kebaikan:


- MENGHILANGKAN JERAWAT/PARUT/PIGMENTASI/STRETCHMARKS DAN CELA

- MENGURANGKAN KEDUT SERTA MENEGANGKAN
- MENCERAHKAN KULIT YG KUSAM/GELAP TERMASUK BAHAGIAN BADAN
- MENYAMARATAKAN TONA KULIT
- MENGHILANGKAN HITAM DI BAHAGIAN KETIAK DAN PEHA
- MENGHILANGKAN MINYAK BERLEBIHAN
- WAJAH LEBIH PUTIH BERSERI
- KULIT LEBIH LICIN
- MEMUDARKAN JERAGAT
- MENGHILANGKAN BLACKHEAD/WHITEHEAD


yang ni kalau nak beli  boleh hubungi

ieda - 012 604 6819

selain tu sapa berminat nak belajar make over muka sendiri pun boleh gak



yang kedua


cer teka apa tu?
haaa ni ialah ibu kolagen asli

Mengandungi nilai nutrisi yang tinggi. 10 kali ganda lebih tinggi daripada sirip tu dan sarang burung layang-layang. Kalsium 37 kali lebih tinggi daripada hati ikan. Nilai PH 7.6.


1- Melaraskan berat badan, anti bakteria, menyingkirkan toksik dan menghilangkan sembelit.

2- Mengurangkan tekanan darah tinggi dan hypotension.

3- Mencantikkan, melicin, mencerah, menegang dan melembutkan kulit. Menegangkan payudara, anti penuaan, memelihara sel kulit mati, memulihkan masalah kejatuhan, mengurangkan kedutan, menghilangkan kesan hitam, selulit dan jerawat.

4- Menormalkan fungsi kelenjar tiroid, meningkatkan metabolisme dan fungsi usus.
5- Menghapuskan nefritis, artritis, basal. Meningkatkan peredaran darah, mengurangkan sakit sendi, lutut dan purpura haermorrhagica.
6- Slim up abdomen dan punggung dan mengurangkan sakit pinggang.
7- Mencegah anemia, mengisi rawan antara sendi, menguatkan tulang, memulihkan luka, meredakan sakit belakang dan sebagainya.


cara penyediaan:

1. Basuh mcm basuh beras sehingga 6 kali air.

2. Lepas basuh elok2,rendam semalaman.

3. Then buang air rendaman dan basuh lagi serta toskan.

4. Rebuskan dalam 2.5 Liter air sehingga mendidih.
... 
5. Setelah mendidih tutup api dan biarkan sejuk.

6. Bahagi kepada bahagian yang kecil dan simpan dalam peti sejuk (sy bahagi siap2 kepada 20 bahagian supaya keperluan yang diambil harian 5000 mg) - 1 bahagian daripada 20 bahagian ni lebih kurang 5000 mg kandungan kolagen. 1/20 lbh kurang 125 ml.

7. Minum setiap pagi/mlm semasa perut kosong sebelum makan atau minum apa2 atau sblm tidur semasa perut kosong.

* Marine collagen ni takde rasa apa2, kalau nak sedap apabila dah mendidih tu letakkan skit gula dan oren sedikit. Mmg rasa mcm air oren la pastu. Saya mmg letak skit gula dan oren sunquick. Sy minum satu bekas kecik ni setiap pagi.

contoh dah siap 

yang ni  kalau nak beli buka  link  nih.... atau terus call  017-2799320 - Pn. Raihan Zaffya

okeylah..... selamat mencuba ye kawan2 semua.... semoga anda semua happy ^_____^





✿*~ kalau suka N3 jangan lupa tekan 'like' ye ...terima kasih ~*✿

0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.