Baca kenapa lelaki Israel ni bakar dirinya sendiri

By
Advertisement



Silman Moshe suffered 80% burns trying to commit suicide during a protest in Tel Aviv, he left a letter stating:

"The State of Israel has stolen from me and robbed me, left me with nothing,
and the Tel Aviv District Court blocked me from getting justice.
The registrar at the Tel Aviv District court, broke the law, disrupted legal proceedings, out of condescension.
It won’t even assist me with my rental fees
Two committees from the Ministry of Housing have rejected me, despite the fact that I have undergone a stroke and was granted 100 percent work disability
Ask the manager of [state-owned housing company] Amidar, in Hafia, on Hanevi’im Street.
I blame the State of Israel
I blame Bibi Netanyahu
and [Minister of Finance] Yuval Steinitz
both scum
for the humiliation that disenfranchised citizens go through day in and day out, that take from the poor and give to the rich, and to public servants
those that serve the State of Israel
The National Health Insurance, especially the manager of their operations, and the manager of their claims department, on Lincoln Street in Tel Aviv, who illegally seized my work equipment for my truck.
The Haifa National Insurance Institute branch, who abused me for a year until I was granted disability
That I pay NIS 2300 per month in Health Insurance taxes and even more for my medicine
I have no money for medicine or rent. I can’t make the money after I have paid my millions in taxes I did the army, and until age 46 I did reserve duty
I refuse to be homeless, this is why I am protesting
Against all the injustices done to me by the State, me and others like me..."
Get Embed Code






 



http://www.vice.com/en_uk/read/moshe-silman-israel-set-himself-on-fire-protests-j14-tel-aviv-video

ingatkan israel rampas tanah dah tindas rakyat palestin je..... rupanya rakyat sendiri pun ditindas.... yang miskin semakin miskin dan yang kaya bertambah kaya.


✿*~ kalau suka N3 jangan lupa tekan 'like' ye ...terima kasih ~*✿

0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.