Lelaki dihukum gantung kerana merogol - video

By
Advertisement

kalau anda rajin menggoogle mengenai hukuman gantung di Iran maka akan terjumpalah pelbagai gambar.
ada yang digantung serentak beramai-ramai  (10 orang dan lebih ) pun ada.
semua dilakukan ditempat terbuka.
ngeri tak.... ehhh...insaf tak?
tujuan pelaksanaan adalah nak kasi rakyat takut dan insaf supaya jangan buat jenayah.
tapi dalam kes terbaru nih ada  bantahan dari kumpulan Hak Asasi Iran.
kenapa? baca bawah ehhhh.....
kalau berani tengok video bawah.

Iran Human Rights, May 26: According to reliable sources Iran Human Rights (IHR) has been in contact with, a young man was hanged publicly outside Lar prison (southern Iran) on the morning of May 25.


Iran Human Rights has confirmed the information on this recent execution through two reliable, independent sources.

The sources said the young man was in his twenties and his name was Abdolreza Damankeshan (known as Navab). He was convicted of rape.

In an interview with Radio Farda on the night before Abdolreza's execution, his attorney (Mr. Hossein Raeisian) said, "The person who had accused Abdolreza of rape later withdrew her accusation. However, the authorities did not pay attention to the facts and executed him to set an example for others."

Iran Human Rights strongly condemns yesterday's execution. Mahmood Amiry-Moghaddam, the spokesperson of Iran Human Rights, said: "Abdolreza Damankeshan's public execution is yet another example of people being executed without a fair trial. The execution shows once again that the Iranian authorities use the death penalty as a tool to spread fear among the people."

Yesterday, another person was hanged publicly in Ilam (southwestern Iran).

Since May 15 at least 60 people have been executed in Iran.



biasanya hukuman gantung kat iran dijalankan waktu siang..... tapi kali ni malam pulak.
tak tau la apa sebabnya.

ps: aku just share....tengok tak berani....kesian. Sebabnya aku dah tengok video Saddam Hussin digantung...pastu tobat dah....tak nak tengok!!!

0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.