Tolong Jawab....Ini Bangla Atau Melayu???

By
Advertisement



Hari ni ramai dah tunjuk ic nih...kat fb pun dah tersebar. Tapi n3 ni aku kopi dari blog tukanglawan.... aku nak sesiapa yang singgah blog aku nih baca  dan tolongla ambik tau pasal isu kewarganegaraan yang diberi kepada pendatang asing ni....ni salah satu contoh....sebenarnya banyak lagi. Dan kepada orang-orang yang mengutuk peserta BERSIH tu BODOH sebenarnya dialah bodoh sebab tak nampak apa yang orang perjuangkan. Ini la salah satunya tau tak....ke korang ni memang suka warga asing senang-senang dapat ic macam ni.... nak jual negara ke apa? Ni ke keamanan yang korang nak tu....???
Baca la apa yang aku paste kat bwh ni.............buka mata...baca....otak tu fikir.....!


Seronok tinggal kat negara ni, melayu diasuh supaya benci cina, benci india dan hunus keris pertahan ketuanan melayu yang lapuk tu, apa yang mahu dipertahankan entahlah,

Yang bangangnya puak-puak melayu umno, masih tak sedar-sedar lagi ke, bangla, indon, aceh, burma, nepal myamar, kampucia nanti gantikan tempat orang-orang melayu ni, yang kononnya dipertahankan sangat oleh pemimpin umno.

Kalau indon boleh pulak bagi IC, kalau melayu tanah kene rampas, rumah kene roboh, sudah la, jangan kene kencing lagi, sedar la ( tengok bukti kat sini )

Pertahan sangat, tu yang duit NFC kene sebat tu, pemimpin korang kalah nanti cabut luar negara, ditinggalkannya bangsa sesat jadi warganegara,  1 malaysia, najib kelentong semua. harga minyak pon korang kene kelentong

Tadi pagi tukanglawan kongsikan dah nenek usia 159 tahun masih wujud, korang dah baca ke belum fakta sangat "hebat" nenek tu, kalau belum jom baca sini

Ni kali ni korang tengok gambar kat bawah ni,


ok, kalau tak tahu, atas ni ialah mycard, kalau yang warna biru tandanya dia warganegara, dia ada hak atas apa pun, so korang puak umno jangan memekak pulak kalau jiran korang bangla, dia ada hak beli rumah, dan kalau korang pcari peluang meniaga , jangan la marah pulak kalau kedai semua bangla dan indon yang ade benda nei dah sapu, korang nak cakap apa?,,, Warganegara ma..

Paling best jom tengok gambar bawah ni, hah, sesama la ye beratur masa mengundi nanti.



Terbaik la , SPR Suruhanjaya Penipu rakyat, kini suara anda sudah tiada, Pilihanraya di negara ini hanya pesta. tahniah pada anda yang pangkah BN, anda sudah gadai masa depan anak anda.

Ni Bangla ke melayu???




4 comments:

wellfxsystem said...

korupsi,rasuah,politik punya pasal..

Hati Muda said...

aiyang jgn buat hal.. kata bangla not your taste..
hihi jelous nii!

yana halim said...

kat area rumah akak, satu rumah flat 2 bilik, ada 66 nama. Yang nie orang buat banci yg cakap. UMNO pulak tu. well.....kalau dok tak boleh fikir lagi x tahu la..

aiyang said...

yana halim ~ tu la pasal....yg herannya rakyat kita tak sedar dan tak kisah pun....kat area rumah saya ada kedai bangla...kedai indon tu toksah cakap la....mereka ni pacak kedai kat tepi jalan je.... senang je kan....

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.