Pemandu drift melambung ke udara dan sebelah kaki pula terpelanting - video

By
Advertisement


Macam aksi dalam pilem....superb! Tapi malangnya ini bukan lakonan atau aksi stunt tapi kemalangan ngeri yang benar-benar terjadi ....
ni kat Arab Saudi... tengok sendiri dahsyat tak dahsyatnya eksiden nih.... mujur tak ada penonton yang cedera....pak Arab ni  pun rilek je tengok kemalangan depan mata hishhh pelik la.... mesti dah biasa tengok aksi ngeri macam nih.
Boleh nampak tak penumpang /pemandu tu melambung tinggi dan berpusing sebelum terhempas ke tanah.

video HD kat bawah lagi terang.... boleh nampak anggota badan (macam kaki dalam bulatan tu) terpelanting selepas penumpang dalam kereta melambung dan tercampak keluar. 
bagaimana la nasib pemandu dan penumpang kereta nih. 
menurut sumber kejadian nih berlaku 25 Mei 2012.



0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.