(Gambar) Ajaib! batang pokok yang tumbang jadi bengkok supaya tak mengenai kereta seorang wali

By
Advertisement




Kisah ini mengenai seorang wali keturunan Bani Mu'awiyah yang kini hidup sebagai orang biasa, mengajar di sekolah Islam biasa di London, mengalami kejadian yang menakjubkan.

Ustaz itu mempunyai sebuah rumah biasa, dan berkereta ke sekolah. Kereta itu pula dah tua, dan dia tak dapat beli kereta baru walaupun gajinya lebih dari cukup untuk duit muka kereta. Kereta sana murah, kan. Tapi dia kata, kekayaan yang dia ada bukan milik dia seorang. Selain keenakan kereta baru, dia letak prioriti duit itu pada tempat lain. So, dia lebihkan derma daripada tukar kereta. Tak macam orang kita, kan.

Satu hari berlaku ribut taufan di perkampungan beliau, dan sebatang pokok telah tumbang di laman depan rumahnya. Dia sangka anjung rumah dia akan rosak, apatah lagi keretanya. Namun, dalam curiosity tu, dia tetap reda kalau jadi apa-apa. Apabila dia keluar dan melihat apa yang terjadi, dia tak percaya. Anjung rumahnya tak rosak, dan keretanya seolah-olah 'diselamatkan' oleh malaikat.

Batang pokok itu membengkok agar tidak mengenai bahagian belakang kereta beliau. Kelihatan dalam gambar beliau cerita sepatutnya trajektori pokok itu akan hempap keretanya, dan batang pokok itu seingat dia lurus. Kalau tak silap lah, katanya. Tapi dah tumbang jadi bengkok.

Jadi, marilah kita sama-sama meningkatkan derma supaya hidup kita diberkati. Amin.

 
 

sumber

8 comments:

Hati Muda said...

best.

RULZA said...

ke memang pokok tu bengkok..??

GENERATE DUIT HALAL said...

BUDAKBOY

Maha Suci Allah. Ni yg dikatakan Jadi, Maka jadilah dengan kehendak Allah.

Sori tuan blog. gua rembat artikel ni tanpa izin.

sigit said...

Allah Ar-rahman...

buatbest said...

Allah maha besar..

sigit hermawan said...

This is really an informative article and I have learned a lot form this post. Also, bloggers must also remember to be honest all the time. Blogs that are written in an honest voice and truly show who the writer is are often the most popular.Thanks for the share...Sekolah Belajar Forex FBS Indonesia

sigit hermawan said...

:) ini paparan tentang MOTOR YAMAHA XEON RC,Sepeda Motor Keren,Cepat,dan Canggih product yamaha indonesia yaitu MOTOR sebagai seorang konsumen yang cerdas paham perlindungan konsumen,seperti program pemerintah bagaimana cara Konsumen Cerdas Paham Perlindungan Konsumen seutuhnya,
jelas sangat Penting, Panas, Perlu dan Seruu jika kita menyimak barometer berita terkini yang hot penting, Panas, Perlu dan Seruu juga bagaimana kita bisa belajar di
Sekolah Belajar Forex FBS Indonesia yang belajar secara cerdas dan seru di Sekolah Belajar Forex FBS Indonesia dan juga simak Iconia PC Tablet dengan Windows 8 dengan OS Windows 8
ultrabook terbaru juga
anekahosting.com web hosting murah terbaik di indonesia hebat sekali

Bisnis Borneo said...

sangat menarik terima kasih salam kenal Bisnis Borneo

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.