Buat malu anak cucu je pakcik2 ni

By
Advertisement

kepada askar-askar pencen di atas 
apa perasaan anda bila video dan gambar anda sedang menonggeng begini tersebar luas di internet
banggakah?
rasa puas?
apa pula perasaan isteri-isteri anda bila melihat suami mereka begini
bertambah sayang?
apa pula perasaan anak cucu bila lihat kelakuan anda begini
suka?
apa pula reaksi jiran. kawan saudara mara
hormat?
reaksi pemimpin negara
rasa nak bagi pingat?
reaksi masayarakat
.
.
.
.
buka la facebook
muahahaha
baca la komen2

pakcik2 sekalian..... bukan begini caranya orang islam bertindak
pakcik ada tengok ke peserta BERSIH menonggeng 2 begini masa perhimpunan
syabas pakcik2 dah cipta sejarah untuk diri sendiri 
satu dunia dah tengok 
walau bukan semua orang tengok
tapi yang pasti semua orang yang tengok dah ketawakan pakcik2 tau
'nama' yang pakcik2 harapkan kononnya
tapi 
pakcik2 tengoklah sendiri
mereka samakan taraf pakcik2 dengan beruk je
haishhhh
lain kali pakcik2 jangan buat macam ni lagi tau
malu kat anak cucu
sekian






0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.