Betul ke Polis tu memang sengaja langgar? video

By
Advertisement
mari tengok video ni....
apa yang korang fikir.....?
korang rasa polis tu sengaja ke pandu kereta untuk langgar peserta?

kalau ikutkan aku yang penuh rasa kemanusiaan ni tak mungkin la dia sengaja nak langgar orang...
tak tau la kalau dia mabuk atau hilang akal.
nampak macam terbabas je.... lagi pun sebelum ni ada video yang tunjuk bagaimana kereta ni dah kena baling, ada yang panjat dan hentak-hentak  atas kereta tu  pun.....

aku sokong bersih tapi aku tak sokong keganasan....tak kira la dari pihak polis atau dari peserta BERSIH....
kena siasat betul2 apa punca yang menyebabkan tetiba je kereta ni meluru dan terbabas.

sekian.

updet
kopi pasta dr komen blog lain

Langgar peserta? Untuk perhatian, pemandu kereta polis kena baling dengan objek keras di area depan Pertama... kemudian semasa benhenti di simpang 4 depan odeon untuk mengesat darah, keretanya dikerumuni peserta dan dibelasah..., jadi beliau menggerakkan keretanya disamping ditolak oleh perserta sambil mereka memukulnya beberapa kali... dalam pergerakan tu, ada pemuda baju putih yang menendang cermin depan kereta, oleh kerana pemandu kereta dah parah dipukul, dan airbag berfungsi, x semena2 tertekan pedal minyak dan terlanggar tembok depan Secret Recipe... masa tu terlanggar peserta, 


baca lagi  kisah sebenar di sini

0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.