LIPAS DALAM PIZZA - EEEIIIIII ......GELIIIIIIII

By
Advertisement

Masih teringat-ingat lagi ulat-ulat yang dijumpai oleh seorang pembeli yang membeli karipap di SECRET RECIPE  link kali ni lipas pulak.....hailaaaaa......ingatkan gerai tepi jalan je yang tak terjamin kebersihannya...rupanya restoren terkenal pun sama ternak lipas kat dapur.  Eiiiiiii....... pasti rangup je lipas tu kalu tergigit sekalikan......ahaksss.
Isu terbaru ini di sebarkan melalui facebook. Ini merupakan gambar piza yang dilaporkan mengandungi lipas.
Lipas Ditemui Dalam Pizza Hut
Antara kata-kata pemilik akaun facebook itu ialah:
Dear frenz…Pls share & like the image I snap with all your frenz. By then, I hope ******** can contact me & do the appropriate measures. Your support needed. Thanks.
Sememangnya isu-isu seperti ini tidak sepatutnya berlaku. Lagi-lagi bagi pengeluar makanan yang popular macam tuh. Sepatutnya mereka lebih prihatin tentang mutu makanan mereka.
Harap-harap perkara ini boleh diselesaikan dengan baik oleh mereka dan perkara seperti ini tidak lagi berlaku.

ps: teringat dulu singgah kfc kat jejantas air keroh.... ada lalat berterbangan masa tengah beratur buat pesanan..... pelik dalam KFC pun ada lalat? Tapi tak de la nak kecoh2 amik gamba....waktu tu takde akaun fb lagi....heeee (sekarang dah ok kot....tak pernah lagi singgah situ....uhukkkk)

0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.