Lelaki Masih Hidup Walau Badan Putus Dua Dilanggar Keretapi - Video

By
Advertisement

Sebenarnya aku bukanlah nak jadikan blog aku nih blog ngeri tapi ntah kenapa aku suka share benda-benda ngeri    dengan tujuan orang boleh lihat realiti yang berlaku kat dunia. Video Ngeri ok tapi video SX soooooooriiiiiiiiiiiii ye... takde kat sini. Ada orang tak suka dia kata spesis macam aku ni sick of mind.... memalukan! Tak kisahlah nak kata apa.... sapa suka...... tengok, tak suka blah. Waahhh..... kereknya aku ekekeke.
Colombo: Lelaki bawah ni ajaib, bernasib baik sebab masih hidup dan masih boleh bercakap walaupun badan dia macam yang kita nampak kat video tu dah putus dua. Berusia 24 tahun, dia kata dia terjatuh dr footboard keretapi . Kejadian berlaku 17 Mac 2012 yg lalu.
errr...footboard? tak reti nak terjemah ke bm....paham2 je la heee~

0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.