Gempar! video polis mati dilanggar bas tersebar

By
Advertisement
Alfatihah.


Sesetengah polis bekerja sehingga merisikokan nyawa sendiri. Contohnya boleh dilihat melalui video kat bawah neh. Kalau korang sanggup lah. Aku mula2 tengok pun rasa seram, terus kena langgar dengan bas macam tue ajek. Tak guna punya drebar bas. Dah lah bawa laju semacam sehingga anggota polis mati akibat di langgar lepas tue taknak mengaku salah pula. Memang betul2 kurang ajar punya pemandu bas.

Lihat bawah neh ;



Nampak tak? Laju kan bas tue? Sebab terlalu laju sehingga merempuh polis traffic. Jalan macam tue mana boleh bawa laju2. Dia boleh jek bagi seribu alasan tapi masalahnya dia tak mengaku salah tue yang buat sakit hati. Polis tue dah jadi arwah, patutnya ada lah rasa bersalah sebab dah bunuh orang kan, tapi rupanya langsung tak rasa kesal, kalau tak buat apa dia taknak mengaku bersalah kan?

Semoga tenang lah roh arwah di sana. Arwah yang dimaksudkan bernama Koperal Ismayuddin Ismail, berusia 50 tahun. Mari kita ramai2 sedekahkan Alfatihah untuk arwah dan mendoakan semoga pemandu bas tersebut dihukum dengan berat. Untuk rekod, pemandu bas tue dah dilepaskan dengan ikat jamin 10ribu dan tunggu kes dibicarakan pada 24 april neh.

sumber: sozchili

1 comments:

Anonymous said...

tgk btol2..tak letak kon...tak laju mana pun bas tu..dalam 50-60..sapa soh tak letak kon..nak tahan je paw duit...standard...

aku student..dan byk kali da nampak keja org tak pakai otak,

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.