Gambar Tempat Yang Menggerunkan Sekali

By
Advertisement
cer tengok gambar-gambar kat bawah nih....
gerun ka.......
sebenarnya kebanyakan orang orang letak tajuk 'kawasan yang paling menggerunkan sekali di dunia'
tak la gerun mana.....tapiiiiiiii kalau aku sorang-sorang tercampak kat sini boleh meraung sambil pejam mata la.... ataupun lagi parah pengsan  7-8 kali.










Runtuhan bangunan ini dulunya ialah Hospital Hellingly, iaitu Hospital Mental yang terbesar di England. Terletak di perkampungan yang terpencil Hellingly yang dulunya dikenali juga sebagai " East Sussex Country" yang telah dibuka pada tahun 1903 dan telah ditutup pada tahun 1994.

Melihat runtuhan yg telah lama ditinggalkan seolah-olah semua kawasan ini menjadi begitu misteri dan tidak pernah dikunjungi lagi hingga kini.Sehiggalah seorang jurugambar yang bernama Romany WG datang ke sini, dan mengambil bebeberapa gambar yang mengerunkan sekali.



sumber

gerun ke tengok gambar2 tuh....kalau ye apa kata kita hilangkan ia dengan menonton video nih

hahahaha........lawak tak....kehkehkehkehhh

0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.