KISAH HANTU PAKU

By
Advertisement


errr korang pernah dengar pasal hantu paku tak?
aku tak pernah
kalau hantu pontianak kena paku pernahlah
alah....citer dolu2 ada
serammmmm makkk youuuu

alkisah
di sebuah kampung yang indah lagi permai
sawah padi tak berapa menghijau
udara tak berapa nyaman kerna ada ladang ternak ayam
terakamlah satu percakapan

A K U......A KUUUUU....HANTU PAKU KEEEE???

perghhhh.....
sentap beb
kena sound tepat2 kat idung

lalu dengan perasaan malu yang menebal
yg kena sound pun menjaga tutur katanya
supaya lebih sopan dan manis
lebih beretika
lebih beradab
maklumlah mengadap  masyarakat yang bersekolah tinggi
lulusan sekolah omputih

LAIN KALI SEBUT  S A Y A.....!!!!


baikkkkkk
akan di ingat pesanan itu hingga ke mati

oppppsssss
itu duluuuuuu...sekarang bedaaaaaaaaaa

meh sini aku nak bentangkan etika hidup aku pulak
dengar sini wahai orang kampung yang berpelajaran tinggi
mana yang lebih baik
cakap 'aku' ke cakap 'bohong?'
abis kalau orang utara cakap 'ceq' tu kurang hajaq la.....
orang pantai timur bahaso kan diri dia 'ambo' tu hina la....
orang n9 'dennnn...dennnn' poyo la......
orang banjar sebut 'aku' maknanya dia hantu paku la....
ahaksss...saboooooo je laaaaa aiiiiii




nahhhhh...amik
gambar hantu paku encik google tak ada
yang ada hantu kak limah duduk kat tangga je
ekekekeke

1 comments:

mohamad khairul nizam abu hassan said...

:-) :-) :-)
Singgah sini dari mknace unlimited
Terbaeekkk!!!!

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.